Saeby

Nu har vi äntligen varit i Saeby.

Kanske ingen stor bedrift men det var målet för denna första test av den nya båten.

Efter att ha väckt våra båtgrannar som låg på utsidan om oss så puttrade vi iväg från Laesö vid 8:30 och fick en lugn och fin tur till fastlandet och Saeby. Det visade sig att dom byggt om hamnen (Visste ju inte vi först eftersom vi aldrig hade varit där tidigare) med pålar för akterförtöjningarna istället för att man låg packade i bredd ut från kajen.

Vi tackade åter igen våran lyckliga stjärna att jag dök under båten och tog bort flera kilo havstulpaner på propellern och rodret så båten svängde som den skulle bland alla norska dyrgripar som låg förtöjda runt om oss. Där fattas inga pengar.

Hela hamnen var valdigt fräsh och det var noll och ingen kö till toa och dusch som dessutom var gratis.

Det var lite eftersesongs känsla över hela hamnen, vet inte om de flesta har slut på semestern eller om det beror på att många vill sitta hemma och se på OS på tv.

Det är mycket norrmän och danskar (men vi är ju i danmark) som ligger här men inte så mycket svenskar

Fisk resturanger finns det 13 på dussinet i denna hamnen så vi var inte sämre än att vi botaniserade lite bland vad som fanns att erbjuda. 

Danskarna har föresten en kul syn på det här med alkohol.

Var och varannan butik sålde vin, öl och sprit. Spelade ingen roll vad de förövrigt sålde i butiken så gick det tydligen att kombinera med alkohol.

I den lokala sportfiskebutiken provsmakade vi flera olika viner på bag in box medan vi stod i kön till kassan. Det var bara att fylla på från de olika boxarna i små plastglas som stod där, självservering.

Hade det varit längre kö hade man säkert kunnat bli på örat om man inte passat sig.

På kvällen stod det en kille ute på piren och tog i för kung å fastlandet på en trumpet och signalerade med ett tapto att det klockan var 21:00 och att det kunde vara bra om vi halade flaggorna på våra båtar, och visst gjorde vi det. Norrmannen i båten bredvid var inte riktigt på banan med detta men såg vad som hände i resten av hamnen och formligen kastade sig ut på däck på sin båt  och fick ner flaggan.

Trumpetaren brände av några låtar till innan han avslutade med den Danska nationalsången och det blev allsång i hamnen från alla danska båtar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bert » Karantän :  ”Ni har ingen tur. Först med motorn och nu med karantänen. Här i Holland ser det ..”

  • Niklas Rosengren » Getterön till Anholt:  ”Var det inte trevligt på Anholt? Ni seglade ju vidare så fort.”

  • Johan Larsson » Var tar tiden vägen.:  ”Hej på er kusin & Kari, hittade detta på nätet. Är det redan dags, mindes det so..”

  • kari » Det går frammåt:  ”kul att se att du jobbar på! Kände nästan lukten bara av att läsa det du skrive”

  • Oscar » Detta är ett blogginlägg:  ”Fick du borrat? Tittade efter dig men vi har nog om varandra.”

Bloggarkiv

Länkar

-