Havna

Vi kom iväg i någorlunda tid och satte kurs mot vårat grannland Norge.
Satt och funderade på väg för enligt sjökortet var det ett myller av stenar och grund i våran väg så det kunde bli lite trixande och navigering av den högre skolan.
En lite nogrannare studie av sjökortet visade dock att de flesta av dessa hinder låg på ca 30-100 meters djup, och det är klart att om det är 200-300 meter vatten bredvid så visas även dessa grund på kortet.
Bara att stå på över visade det sig.
Vi hade siktat in oss på en hamn som heter Verdens ende men Hamnguiden varnade för att det kunde bli problem vid nordliga vindar, kraftiga sådana väntades nästa dag,  med att ligga förtöjd där så vi tog oss ett par distans in till något som hette Havna. Det såg ut att vara en liten lagom hamn enligt bilden i Hamnguiden och där skulle tydligen finnas ett litet hotell och även mat.
Ja nog fanns det ett hotell alltid, bryggan tillhörde ett kusthotell av lyxmodell med tillhörande insatslägenheter och bungalowby.
Vi räknade snabbt ihop flera hunda miljoner värde i båtar på bryggan. Tur att inte backslaget hängde sig eller något annat strul. "Sikta på nått billigt", visst. Blir inte lätt.
Men allt gick som det skulle. Sedan stod vi för dagens samtalsämne bland åskådarna i hamnen när jag med ett måttband i näven klättrade upp i masten och äntligen fick mätt hur högt masten sticker efter lite pirr vid passagen i Kungshamn.

Utsikten från resturangen vi Verdens ende
Menyn Menyn

Dagen därpå kom oväder med dagsregn och nordliga vindar. Då tog vi på oss regnställ och vandrade till Verdens Ende genom skogen. Så vackert det var där och att ligga där vid brygga hade ju gått bra även i nordliga vindar. Vi besökte restaurangen på toppen som serverade god fisksoppa och räkmacka. Vi hade tänkt oss fiskekarbonader men de var inte färdiga så då hade vi fått vänta lång tid sa kyparen. Ok sa vi, vi väntar. Näe det tar verkligen lång tid sa han, så han anbefallde oss att avstå. 
Tillbaka till Havna hade deras lyxkolonialaffär öppnat och vi fick oss gott kaffe och bulle med florsocker och kokos. Sedan kunde vi med gott samvete slappa resten av dagen och läsa.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bert » Karantän :  ”Ni har ingen tur. Först med motorn och nu med karantänen. Här i Holland ser det ..”

  • Niklas Rosengren » Getterön till Anholt:  ”Var det inte trevligt på Anholt? Ni seglade ju vidare så fort.”

  • Johan Larsson » Var tar tiden vägen.:  ”Hej på er kusin & Kari, hittade detta på nätet. Är det redan dags, mindes det so..”

  • kari » Det går frammåt:  ”kul att se att du jobbar på! Kände nästan lukten bara av att läsa det du skrive”

  • Oscar » Detta är ett blogginlägg:  ”Fick du borrat? Tittade efter dig men vi har nog om varandra.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln