Laesö

Det märks att semestrarna inte startat riktigt ännu, och speciellt på Laesö.
Det var inga större problem att få en toppen plats vid bryggan i Österby eftersom en motorbåt gick precis när vi kom in i hamnen.
Kvällen avslutades med en riktig gourmet middag på bryggan. Grillspett, två olika pastarätter som vi hade rester kvar av, potatissallad och på toppen av detta en halv pizza som även den blivit kvar sedan tidigare hamnar. Allt detta tillagat eller värmt över våran nya grill som inte kommit till användning innan under resan pga. vädret. Kunde inte bli bättre och nu fick vi även lite plats i kylboxen. Samt lite gott att dricka därtill.
I vanlig ordning hyrde vi varsin cykel nästa dag och trampade bort till saltsylderiet, som alla talar om, på andra sidan ön. Av någon anledning så hade det inte blivit av att vi varit där förut. En glad Dansk berättade historien om hur dom en gång i tiden började utvinna salt ur grundvattnet. Normalt brukar vi förstå Danska språket någorlunda men här var man borta redan efter någon minut, lite förstod vi och efter att efteråt ha diskuterat och samanfattat våra olika delar så klarnade bilden lite mer vad han berättat.
På vägen hem hittade vi en garntillverkare med egna får, Laesö Uldstue, så det blev att handla garn till en ny tröja.
Tanken var att vi skulle besöka våra kantarell platser men det satte regnet stopp för, det var bara att trampa på i full fart tillbaka till båten för att torka kläder och läsa bok.

Nästa dag när vi seglade hemåt mot Bratten igen kunde vi konstatera att årets mål var uppnådda; Norge och nattsegling till Skagen. Frågan var om Kari tyckte att det var Ok och det var det!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bert » Karantän :  ”Ni har ingen tur. Först med motorn och nu med karantänen. Här i Holland ser det ..”

  • Niklas Rosengren » Getterön till Anholt:  ”Var det inte trevligt på Anholt? Ni seglade ju vidare så fort.”

  • Johan Larsson » Var tar tiden vägen.:  ”Hej på er kusin & Kari, hittade detta på nätet. Är det redan dags, mindes det so..”

  • kari » Det går frammåt:  ”kul att se att du jobbar på! Kände nästan lukten bara av att läsa det du skrive”

  • Oscar » Detta är ett blogginlägg:  ”Fick du borrat? Tittade efter dig men vi har nog om varandra.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln