Äntligen!

Efter att ha slitit med att göra klart den gamla båten för försäljning så blev det äntligen dax för premiärseglat till Laesö med goda vänner som inte seglat tidigare.
Överseglingen på torsdagen bjöd på sol och klarblå himmel men lite dåligt med vind.
Vi hamnade under 2 knops regeln och det blev motorsegling en stor bit av vägen.
Väl i Österby hamn fick vi en "bra" plats som 7.e båt ut från bryggan och efter att båten var klar så blev det stranden med bad och vila. Helt fantastisk väder.
På fredagan blev det den vanliga circusen när båtar som låg längst in skulle iväg, men allt gick som det skulle och vi hamnade som nr fem från bryggan. Sedan hyrde vi cyklar och trampade iväg över ön och besökte saltsylderiet även i år med våra vänner. Precis som förra året var det en rolig guidad tur inom saltets framställning. Vi passade även på att köpa nytt salt, både de vanliga sorterna men även lite nyheter som rökt salt.
När vi satt och tog en fika efteråt hörde vi en diskution vid bordet bredvid om ett microbryggeri som skulle finnas i närheten. Det ville vi veta mer om så  vi frågade om var bryggeriet låg mer exakt.
Med den informationen i ryggen cyklade vi vidare och efter en liten omväg kom vi tillslut rätt och befann oss på Læsø Bryghus. Där fick vi varsin lista med tio olika öl sorter och det gällde att välja fyra sorter som man vill pröva. På våra olika lappar fyllde vi i och numrerade från ett till fyra på de sorter som vi ville pröva. Vi hade flera favoriter men enades om två sorter som vi passade på att köpa med oss inför kvällens grillning. Sedan blev det stranden för bad och sol innan vi trampade tillbaka över ön och kvällens grillning. Det var inte samma värme denna kvällen men trevligt blev det.
Planen var att vi skulle segla tillbaka på söndagen men de olika vädersidorna på webben var eniga, det skulle bli skitväder med åska och regn.
Så vi tänkte att lördag eftermiddag blir nog lagom att dra sig hemmåt.
Men på lördag morgon var båtbaletten igång i hamnen redan klockan åtta på morgonen med att båten innanför oss hittat en bryggplats som han ville ha. Inga problem, han kom ut som han skulle. Sedan visade det sig att de två innersta båtarna ville gå klockan elva och då insåg vi att det inte skulle bli så många timmar på stranden så vi bestämde oss för att även vi skulle segla vid elva.
Efter att ha seglat åt "fel" håll vred vinden över och det blev en fin hemsegling med lagom vind och en trevlig kväll på Styrsö istället.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bert » Karantän :  ”Ni har ingen tur. Först med motorn och nu med karantänen. Här i Holland ser det ..”

  • Niklas Rosengren » Getterön till Anholt:  ”Var det inte trevligt på Anholt? Ni seglade ju vidare så fort.”

  • Johan Larsson » Var tar tiden vägen.:  ”Hej på er kusin & Kari, hittade detta på nätet. Är det redan dags, mindes det so..”

  • kari » Det går frammåt:  ”kul att se att du jobbar på! Kände nästan lukten bara av att läsa det du skrive”

  • Oscar » Detta är ett blogginlägg:  ”Fick du borrat? Tittade efter dig men vi har nog om varandra.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln