Anholt

Mot nya öden sa vi och gick upp vrål tidigt nästa dag och kom iväg 7:30, nytankade och klara.
Okay efter tyska mått var det säkert redan sen förmiddag så som dom seglar iväg ur hamnarna i svinottan.
Men vi var nöjda, det borde bli en lagom seglats i trevliga 7-8 meter vind enligt alla väderspåmän och kvinnor.
Vind var tydligen inte deras starka sida denna dag så det låg på mellan 10- 14 sekund meter över sandbankarna ner mot Anholt.
Det blev en snabb gropig seglats och mitt på dagen var vi redan där.
Alldeles innan vi kom fram blev det dax att dra igång motorn för passage in imellan pirarna, men motorn stannade efter 5 minuter i ren vild protest över den omilda behandlingen under seglatsen och totalvägrade att vara till hjälp mer just då.
Det blev att segla in och vi kollade av efter bryggorna efter lediga platser att glida in på, tillslut tog hamnen slut och vi gled/bredsidade in i en sprillans ny Najad i ca 50 fots klassen, kanske inte det billigaste att sikta på men det gick kanon.
Väl förtöjda till något fast så vidtog felsökning och efter en rekord snabb luftning av brännslesystemet kunde vi lungt och tryggt leta upp en fin plats vid en ledig brygga. Det visade sig att det var ett förfilter som börjat läcka under den hårda seglatsen, drog åt en skruv och problemet ser ut att vara löst.
Väl iland så sprang vi genast ihop med en granne från tiden vi bodde på Styrsö och då hade jag tydligen inte sätt så fel när jag tyckte mig känna igen en båt vid en av de första bryggorna med en lucka vi hade kunnat trycka oss in vid.
Nåväl, vi låg bra där vi låg och kvällen tillbringades i varsin solstol som även de fick se dagens ljus och sand för första gången (vi har seglat omkring med dem i över ett år).

Nästa dag hyrde vi cyklar och trampade runt på ön.
Det visade sig att det inte var så stor del av ön som gick att cykla på, det mesta var som en stor öken efter att man på 1600 talet huggit ner alla träden på ön och därefter kunde inget växa där igen förutom sandväxter.
Vi bestämde på kvällen att imorgon blir det Grenaa.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bert » Karantän :  ”Ni har ingen tur. Först med motorn och nu med karantänen. Här i Holland ser det ..”

  • Niklas Rosengren » Getterön till Anholt:  ”Var det inte trevligt på Anholt? Ni seglade ju vidare så fort.”

  • Johan Larsson » Var tar tiden vägen.:  ”Hej på er kusin & Kari, hittade detta på nätet. Är det redan dags, mindes det so..”

  • kari » Det går frammåt:  ”kul att se att du jobbar på! Kände nästan lukten bara av att läsa det du skrive”

  • Oscar » Detta är ett blogginlägg:  ”Fick du borrat? Tittade efter dig men vi har nog om varandra.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln