Grenaa

Vi kom iväg som vi skulle och la oss i kölvattnet på färjan mot Grenaa. Inte för att vi inte visste vägen utan för att det blev trångt i hamnen när den gick och lämpligt att inte vara ivägen.
Vi siktade mot vindkraftparken och rundade alla 111 kraftverken och siktade efter en fin segling med lagom vind Grennaa fram på eftermiddagen. Gott om plats var det i hamnen, förutom första platsen som vi kom halvägs in på innan brädden på våran båt översteg brädden mellan pålarna, inte med mycket men det räckte. Så vi backade ut igen och tog ny satts......
Och slank in på en annan plats .
Vi fick oss varsin jätte macka med två stekta spättor, lax, räkor och majonäs till kvällen och rullade tillbaka till båten.
På tal om rulla, dom har stora problem här i Danmark med att toalettbåsen inte sitter fast ordentligt.
Varända toa vi varit på under resan har gungat när man suttit där, underligt.

Nästa dag var lovat regn och det blev det. Så vi gick och tittade på hajarna på Kattigat akvariet ett par timmar. Lyckades att pricka in när det var dax för matning och fick se bl.a. två sköterskehajar som av ren glädje, och hunger misstänker jag, simmade upp på land för att bli kliade på magen och få mat. Det blev även klappande av rockor innan vi kände oss nöjda och gick tillbaka till båten där arbete väntade.
Vi hade nämligen upptäckt att det stod vatten med bränsle i under motorn och kände att det måste vi få bort innan vidare segling, och det fanns miljöstation på området där det gick att lämna av i ett oljefat.
Så våran trogne oljasug plockades fram och jag började tömma, tänkte att det borde vara 2-3 svängar till miljöstationen för att bli klar.
Men inte, tio gånger blev det och pumpen rymmer ca 8 liter så det var inte lite skit vi fick upp.
Blöjor modell XL inhandlades och fi fick upp även det sista kletet.
Vi var helt slut efter detta och nöjda kunde vi somna in i en klart renare båt för att nästa dag kunna gå mot Samsö, men icke.
Nästa morgon när vi vaknade öste regnet ner och ingen vind, vi tittade på varandra och bestämde att "vi har semester" så det skall inte seglas i detta väder. Vi läste bok och kopplade av i bibloteket= förpiken hela förmiddagen. Sedan gick vi in till Grenaa centrum och tillbaka för att ha varit där och för att luncha.
I morgon går vi till Samsö, den saken är klar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bert » Karantän :  ”Ni har ingen tur. Först med motorn och nu med karantänen. Här i Holland ser det ..”

  • Niklas Rosengren » Getterön till Anholt:  ”Var det inte trevligt på Anholt? Ni seglade ju vidare så fort.”

  • Johan Larsson » Var tar tiden vägen.:  ”Hej på er kusin & Kari, hittade detta på nätet. Är det redan dags, mindes det so..”

  • kari » Det går frammåt:  ”kul att se att du jobbar på! Kände nästan lukten bara av att läsa det du skrive”

  • Oscar » Detta är ett blogginlägg:  ”Fick du borrat? Tittade efter dig men vi har nog om varandra.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln