Höganäs

Nästa morgon sken solen igen och vinden var något mildare i styrka. Vi kom iväg utan problem via dieselpumpen mot Höganäs.
Vi hade en fin halvvind och de 28 distansminuterna var avklarade redan vid 14:00. Över öresund blåste det upp ordentligt och gästhamnen var inte direkt skyddad mot sydväst vinden så det blev en tuff tillägning med ett stukat mantåg som resultat, borde gå att bocka tillbaka igen.
Det kändes som att det inte var mycket folk ute eller så hade hela Höganäs tagit siesta för lite öde var det i hamnen och uppe i centrum när vi gick runt, men det var ju å andra sidan söndag.
Det blev båtvård och tömmande av grå vatten ur kölsvinet istället, 80 nya liter dieselblandat vatten förpassades till miljöstationen och ett nytt gäng blöjor för att torka ur det värsta. Var vattnet kommer från är fortfarande en gåta men jag misstänker att dieseln kommer från någon slang koppling i samband med tankning. Vi har som tur var beställt nya slangar och överfyllningsskydd som ligger och väntar hos VIKING YACHT när vi kommer hem. Tråkigt arbete nu att hålla torrt.
Nästa dag hittade vi till ICA och fick handlat våran mjölk till kaffet igen och sedan gav vi oss ut på jakt efter något trevligt ställe att luncha på.
Vi gick å vi gick men det såg inte helt lätt ut att hitta något öppet ställe utan hamnade tillslut vid porten till Höganäs fabriksområde. Tänkte att vi går väl tillbaka igen då, men då såg vi en liten skylt med något om en outlett med lergods men även en saluhall. Vi tänkte att vi köper pickninick mat om det finns och hittar något i lä att sitta. Sagt och gjort vi stegade dit och hittade en liten saluhall med lokalproducerade saker men även ett litet kafé. Men då äter vi här istället tänkte vi, men inte då.
Vi hittade en liten skylt om att det fanns en resturang på övervåningen så vi gick upp och litade men det såg lite öde ut bland kontoren som låg dar. Så passerade vi igenom en dörr och hamnade i en gammal industrilokal på flera hundra kvadratmeter med en fantastisk atmosfär och en otroligt fin buffé.
Höganäs Saluhall var något utöver det vanliga med allt från vegitariskt via grillat, italienskt till sushi, och sedan en massa olika dessert allternativ.
I ett hörn satt en två musiker och spelade lugn bakrundsmusik på gitarr och saxofon med en grym kännsla.
Vi snudd på rullade tillbaka till båten för en välbehövlig vila och bokläsande i förpiken i blåsten.
Det blev tidigt i säng för imorgon seglar vi till Varberg om allt går som det skall.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bert » Karantän :  ”Ni har ingen tur. Först med motorn och nu med karantänen. Här i Holland ser det ..”

  • Niklas Rosengren » Getterön till Anholt:  ”Var det inte trevligt på Anholt? Ni seglade ju vidare så fort.”

  • Johan Larsson » Var tar tiden vägen.:  ”Hej på er kusin & Kari, hittade detta på nätet. Är det redan dags, mindes det so..”

  • kari » Det går frammåt:  ”kul att se att du jobbar på! Kände nästan lukten bara av att läsa det du skrive”

  • Oscar » Detta är ett blogginlägg:  ”Fick du borrat? Tittade efter dig men vi har nog om varandra.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln